Vi är många som vill förändra

Vi står inför en svår utmaning och det är lätt att känna sig ensam i sin oro för klimatförändringarna, men vi är övertygade om att du inte är ensam.

Många av oss Umeåbor vill leva mer hållbart än vi gör idag. Det finns en kraft i det. Låt oss använda den kraften för att tillsammans göra Umeå till en föregångare som visar vägen för andra i klimatomställningen.

Informationen på den här webbplatsen är ingen lösning på problemet men det är en början. Vi vet att vi människor är mer villiga att förändra våra liv när vi ser andra göra detsamma. Och då är det viktigt att vi alla har en bild av nuläget och vart vi ska.

Vi vill leva mer hållbart än vi gör

Umeå har Europas mest miljöengagerade invånare. Många av oss Umeåbor vill leva mer hållbart, men det är mycket lättare att göra stora förändringar om andra också hakar på. Tänk om alla engagerande Umeåbor kunde gå samman och ta ansvar för vår del i att bromsa klimatförändringarna?

Som kommun försöker vi göra det enklare att leva mer hållbart men vi behöver din hjälp för att kraftigt minska utsläppen av växthusgaser på alla fronter.

Du som redan har börjat din omställningsresa mot ett mer klimatvänligt liv, genom att prata om det med din familj, dina vänner och arbetskamrater kan du inspirera fler att följa ditt exempel. Lite mer klimatskryt i vardagen helt enkelt! Tillsammans kan vi skapa en mer hållbar framtid.

Så mycket måste vi minska

Vi måste halvera utsläppen av växthusgaser vart tionde år för att undvika en temperaturhöjning över 1,5 grader.

Läs mer

Därför är det viktigt att vi minskar utsläppen av växthusgaser

Klimatförändringar är något som både sker naturligt och som vår moderna livsstil orsakar. Forskningen visar tydligt att utsläppen måste minska kraftigt för att undvika svåra konflikter om knappa resurser som mat och vatten.

Läs mer

Det här gör Umeå kommun för klimatet

Som kommun försöker vi göra det enklare för dig som bor i Umeå att leva mer hållbart. Detta samtidigt som vi också försöker minska utsläppen från vår egen verksamhet.

Läs mer
Klimatorientering.se